V sredo, 15. novembra, smo se učenci zadnje triade Osnovne šole Tržišče odpravili v Srednješolski center Krško-Sevnica. Tam so nam z različnimi delavnicami prikazali srednješolske programe, v katere se bomo lahko vpisali nekateri že čez nekaj mesecev.

Po uvodnem pozdravu in kratkem programu so vseh pet sodelujočih osnovnih šol razdelili po barvah in jim predstavili različne delavnice. Prva je bila frizerstvo, kozmetika in mizarstvo. Dekleta smo si tam lahko privoščile sprostitev, fantje pa so si ogledali izdelke, ki so jih naredili dijaki 2. letnika smeri lesni tehnik. Imeli smo tudi možnost upravljati robota, ki ga uporabljajo pri pouku strokovnih smeri. Druga postaja je bila obdelovanje kovin, kjer smo si lahko izdelali »fidget spinerje«. Tretja delavnica je bila programiranje mikrobitov. S pomočjo dijakov drugega in četrtega letnika smo povezovali vezja. Zadnja delavnica je bila naravoslovna, na njej pa smo ugotavljali različnosti oči in las, druga skupina pa je govorila o trajnostnem razvoju.

Ta tehniški dan mi je bil zelo všeč, saj sem učenka devetega razreda in se bom ob tej izkušnji tudi lažje odločila in izbrala pravo srednjo šolo.

 

Eva Grozde, 9. razred

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)