Po treh letih se je v koledar tekmovanj vrnilo Prvenstvo Slovenije v krosu za osnovne šole, ki je potekalo na novi čudoviti lokaciji ob Zbiljskem jezeru. Šolskega ekipnega krosa se je na lep sončen pomladni dan udeležilo okrog 2000 tekačev in tekačic. Organizatorji so pripravili tri različne proge, in sicer 500 m progo za netekmovalni tek do 4. razreda, 1000 m razdaljo za učenke in učence do 7. razreda in 1500 m dolgo traso za učence 8. in 9. razreda. Zadnji dve razdalji sta bili popestreni s strmejšim, a krajšim klancem.

Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci OŠ Tržišče. Z medaljo se je okitil Maj Repovž (8. razred), ki je osvojil 3. mesto. V tekmovalnem delu so odlične uvrstitve dosegli še: Mark Repovž (5. razred; 4. mesto), Žan Janežič (9. razred; 7. mesto), Lina Kalšek (5. razred; 17. mesto), Neža Kotar (5. razred; 52. mesto), Ana Janežič (6. razred; 52. mesto), Anja Jereb (8. razred; 64. mesto), Jakob Hočevar (5. razred; 69. mesto), Tjaša Tratar (9. razred; 74. mesto), Alja Tratar (6. razred; 75. mesto) in Hana Trebše (8. razred; 75. mesto). Vsi našteti tekmovalci so s svojo borbenostjo pritekli naši šoli skupno 31. mesto med vsemi šolami v državi.

Po končanem posamičnem delu je sledila še štafetna tekma, v kateri so naši učenci v postavi Jakob Hočevar, Mark Repovž, Ana Janežič, Anja Jereb, Maj Repovž, Hana Trebše, Žan Janežič in Tjaša Tratar dosegli 14. mesto.

Mlajši so se pomerili v netekmovalnem delu, v katerem niso merili uradnih rezultatov, vseeno se lahko navede nekaj neuradnih rezultatov. Med dečki v 1. razredu je bil Aljoša Stušek drugi, med deklicami iz 2. razreda pa sta se izkazali Laura Kovač s 6. in Sian Mrgole s 7. mestom. Med mlajšimi so nastopili še Kristjan Podlogar iz 2. razreda, Oto Dolničar, Sven Kalšek in Gaber Železnik – vsi iz 3. razreda.

Vsem učencem čestitamo za odlične nastope.

Miha Povšič