Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

 

Na Osnovni šoli Tržišče smo imeli v petek, 17. 11. 2017, tako kot že nekaj let, tradicionalni slovenski zajtrk in tehniški dan.

Ne začetku dneva bi vsi morali zajtrkovati, zato smo imeli prav na ta dan vsi zajtrk v šoli. Dobili smo kruh, med in maslo, mleko in jabolko. Vse je bilo pridelano v bližnji okolici in domače. Nato smo imeli dve predavanji. Prvo je bilo o medu in čebelah. Čebelar in podžupan Janez Kukec sta nam povedala, kako moramo skrbeti za okolje in za čebele. Prav tako so nam o čebelah veliko povedali člani čebelarskega krožka, ki ga vodi gospa Alenka Knez. Pri drugem predavanju smo govorili o zdravi prehrani in pomembnosti zajtrka. Predavala nam je izvajalka programa ZD Sevnica. Nato smo imeli tri ure tehniškega dne, kjer smo pripravljali izdelke, ki smo jih kasneje tudi predstavili ostalim učencem. Učenci prvega razreda so delali medenjake, v drugem razredu so naredili čokoladne ploščice s sadjem in oreški, v tretjem razredu so pripravili čokoladno presno torto, v petem so se igrali z različnimi skutinimi namazi, v šestem so nam pripravili bananine lizike, v sedmem so pripravili smutije, v osmem različna sadna in zelenjavna nabodala, v devetem pa so prav tako pripravljali medenjake.

Vse dobrote, ki smo jih pripravili učenci, smo lahko na koncu tudi preizkusili.

 

Eva Flajs, novinarski krožek OŠ Tržišče

     

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)