Vrtovi so lahko mali, veliki, klasični, moderni, urbani, podeželski …

Šolski vrtovi so lahko koristen in učinkovit način uporabe šolskega dvorišča in zanimiva učilnica. Z njimi lahko povežemo učence z naravo, ki je glavni vir njihove prehrane, jih naučimo osnov vrtnarjenja in spretnosti ter jim podamo znanje. Predstavljajo interdisciplinarni pristop številnih učnih predmetov: matematike, naravoslovja, umetnosti in športne vzgoje. S šolskimi vrtovi lahko dosežemo več izobraževalnih ciljev, vključno z vzgajanjem učencev odgovornosti do okolja, rastlin in živali, povezanih z vrtom, in tudi na zdrav način življenja.

Kot vsako leto smo tudi v šolskem letu 2021/2022 v okviru programa Ekošole sodelovali pri urejanju in oblikovanju šolskega vrta oz. visoke grede s projektom šolska VRTilnica, za kar smo prejeli od Ekošole tudi priznanje in praktično nagrado – pakete semen Semenarne Ljubljana, ki nam bodo prišli še kako prav v naslednjem šolskem letu.

Iskrene čestitke mentorici projekta šolska VRTilnica, učiteljici Ireni Muzga, in seveda učencem, ki so skrbeli za visoko gredo.

Koordinatorica Ekošole Polona Trebše

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)