V torek, 26. 3. 2024, smo se učenci 7. in 8. razreda odpravili v podjetje Termoglas Boštanj. Tam smo videli izdelovanje profilov za okenske okvirje. Skoraj vse delo upravljajo stroji, delavec pa celoten postopek le nadzira. Nato smo si ogledali, kako v okenske okvirje vstavijo steklo. V nadaljevanju smo odšli še v drugo stavbo, kjer poteka delo s steklom. Ker je tu delovni proces zelo nevaren, nismo smeli biti dolgo v poslopju. Zanimivo si je bilo ogledati, na kakšen način brusijo steklo in kako ga z velikimi magnetnimi čepi prestavijo na ustrezno mesto.

Ob koncu ogleda so nam postregli sok, piškote in pomaranče. Ob odhodu so nam podarili še stekleničko za vodo. Celotna izkušnja je bila zelo zanimiva. Med vožnjo proti šoli sem pomislil, da bi morda tudi jaz delal v takšnem podjetju.

Vsi učenci se zahvaljujemo Občini Sevnica in podjetju Termoglas za prijetno izkušnjo.

Lan Suhodolčan, 8. r.

 

V torek, 26. 3. 2024, smo učenci 7. in 8. razreda obiskali Termoglas, ki se nahaja v Boštanju. Tam so nam predstavili delovna mesta in razkazali svoje podjetje. Med ogledom sem si predstavljal, da bi lahko delal v takšni proizvodnji. Bilo je zelo zanimivo.

Na koncu so nas pogostili s sokom in piškoti. Vsak izmed nas je prejel tudi steklenico za vodo.

 

Branko Pucelj, 8. r.

 

V torek, 26. 3. 2024, smo se sedmošolci in osmošolci odpravili na krajši izlet. Odšli smo v Termoglas, da bi si ogledali, kako izdelujejo okna. Bilo mi je zelo zanimivo, saj sem pridobil veliko znanja o izdelovanju oken. Najboljši del ogleda mi je bil, ko sem videl, kako pomivajo stekla.

Na koncu so nas nagradili s sokom, piškoti in steklenico za vodo. Bilo je poučno.

Urban Pelc, 8. r.