Ker se naši osnovnošolci vse bolj navdušujejo nad fotografijo in snemanjem videoposnetkov, smo se z učenci novinarskega krožka odločili, da organiziramo šolski likovni in fotografski natečaj, v okviru katerega so učenci skušali ujeti trenutke pozabljenih običajev, skrite kotičke in kulturne znamenitosti naše okolice.

Devetošolec Jan Kobold je natečaj nadgradil s svojim videoposnetkom, saj je posnel gričevje Malkovca, šestošolka Lina Kalšek pa je s svojimi fotografijami ustvarila kolaž z naslovom Lepote narave. Fotografije so prispevali:

Svoje likovne mojstrovine so ustvarili tudi šestošolka Neža Železnik – Železniška postaja Tržišče, sedmošolki Lija Janežič – Pletenka in Maša Kramar – Zemljevid Tržišča.

Svoja likovna dela so oddali tudi nekateri prvošolci, ki so prikazali skorajda že pozabljen običaj, ki je povezan s peko poprtnika. To so bili: Živa Mlakar, Elena Janežič, Manca Mrgole, Živa Kotar, Gal Strah Tratar in Luna Šuštaršič.

Strokovna komisija je vsa prispela dela pregledala in odločila, da si prav vsi zaslužijo priznanje in simbolično darilo.

Vesna Perko,

mentorica novinarskega krožka in natečaja