Zaradi želje po drugačnem pridobivanju znanja in bližajočega se dneva spomina na žrtve holokavsta, ki ga obeležujemo 27. januarja, smo se na Osnovni šoli Tržišče odločili, da bomo gostili mednarodno potujočo razstavo z naslovom Ana Frank – zgodba za sedanjost. Posebnost razstave je, da jo vodijo naši učenci: Adam Okorn, Jan Kobold, Anja Jereb, Hana Trebše, Enej Jazbec, Luka Jazbec, Ian Lev Planinšek in Maj Repovž. Na vodenje so se temeljito pripravili na dvodnevnem izobraževanju, ki sta ga pripravila in izpeljala Monika Močnik in Jure Stušek iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije. V tem času so učenci razstavo tudi pripravili.

Slavnostna otvoritev je bila v četrtek, 19. 1. 2023, na kateri nas je nagovoril tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je poudaril nujnost obravnave podobnih vsebin v šolskem prostoru in strpnosti do drugačnih. Učenci so po uvodnem kulturnem programu prvič vodili obiskovalce po razstavi. Kljub njihovi prvi izkušnji z vodenjem razstave so delo odlično opravili.

Razstavo si je mogoče samostojno ogledati do sredine februarja, vsak delovnik od 8.00 do 15.00, za vodene oglede skupin pa je potrebna predhodna najava pri koordinatorici razstave na šoli Ireni Klukej, in sicer na telefonsko številko 07 62 01 386.

Irena Klukej