Spoštovani sodelavci, učenci in starši!

Zaključujemo tretji teden pouka na daljavo, ki je prav za vse nas nekaj novega in nenavadnega. Nismo se zavedali, da je situacija tako resna, da nas bo za dalj časa prikovala na naše domove. Ostani doma je postalo dnevno geslo vsakogar, ki se zaveda, za kako resno zadevo gre.

Kljub temu pa smo tudi na naši šoli sorazmerno hitro poiskali ustrezne poti in pripomočke in se lotili dela na daljavo. Ko smo se v preteklih letih izobraževali na raznih seminarjih za uporabo spletnih učnih pripomočkov, nismo pomislili, da nam to v resnici lahko kdaj pride tako prav.

Spoštovani učitelji, hvala vam za vse kreativne ideje, pristope in prizadevanja za spodbujanje dejavnosti učencev. Vaš delovni dan se je bistveno spremenil, saj ste mnogi v službi tako rekoč od jutra do večera.

Po mojem mnenju smo se vsi v tej situaciji dokaj dobro znašli in že od prvega dne dalje skušamo vzpostaviti stik z učenci in starši. To, da izobraževanje lahko dobro poteka le v povezavi v trikotniku UČENEC-UČITELJ-STARŠI, se v dani situaciji izkazuje kot izredno pomembno. Učitelji sporočajo, da s starši zelo dobro sodelujejo in tudi učenci postajajo vedno bolj aktivni in odzivni.

Zavedamo se, da pouk ne more potekati na enaki ravni kot v šoli, a kljub temu lahko učenci s pomočjo staršev, bratov, sester, interneta, učitelja,….. utrjujejo potrebno znanje. Bistveno pri tem je, da ohranjamo stik s šolo, da zapolnimo dan s koristnimi dejavnostmi in s tem ohranjamo naše medsebojno sodelovanje in povezanost.

Vemo, da je mnogim staršem takšen način veliko breme, a se kljub temu trudite in skušate pomagati svojim otrokom. Zahvaljujemo se vam predvsem za spodbujanje vaših otrok k aktivnostim in vzdrževanje komunikacije z učitelji. Verjemite, da bi bilo tudi učiteljem lažje delati v razredu.

Iskrena hvala tudi vsem, ki ste sodelovali v anketi, ki je pokazala, da ste z delom v glavnem zadovoljni, da ste nekako našli pot, ki vam ustreza in jo je možno izvajati. Upam, da se bo po vrnitvi v šolo izkazalo, da trud ni bil zaman.

Posredujem vam povezavo do rezultatov ankete, kjer si lahko pogledate odgovore. https://docs.google.com/forms/d/1ERK_avaeQsYj65f7IGqVU9LTAnr3o7ZNjQEV0K6N6SI/viewanalytics

Prepričana sem, da bomo skupno premagali tudi to in se vrnili v šolo zdravi in obogateni z novo izkušnjo, ki nam bo lahko vodilo v prihodnosti.

Srečno v 4. teden in ostanite zdravi!

Tržišče, 3. 4. 2020

Ravnateljica :

Zvonka Mrgole