Z učenci OŠ Šentjanž, Krmelj, Boštanj in Blanca, ki obiskujejo likovno snovanje, nemščino in pevski zbor, smo se odpravili na Dunaj. Prvi dan strokovne ekskurzije je bil umetnostno obarvan, saj smo si ogledali mestno jedro: katedralo sv. Štefana, cerkev sv. Avguština, parlament, operno hišo in gledališče. Začutili smo mestni utrip Dunajčanov in se preizkusili v znanju nemščine. Dan smo zaključili z obiskom romantičnega parkovnega kompleksa Belvedere.

Tudi drugi dan na Dunaju je bil zelo pester. Po ogledu čarobnega dvorca Schönbrunn in njegove okolice smo nadaljevali z obiskom najstarejšega živalskega vrta na svetu, v katerem kraljuje panda. Nato pa smo svoj adrenalin sprostili v zabaviščnem parku Prater. Na koncu nas je navdušila arhitektura avstrijskega vsestranskega umetnika Hundertwasserja, ki je znan po svojih »odštekanih« idejah in je ustvarjal v sožitju z naravo. Polni novih vtisov smo zapustili avstrijsko prestolnico in se v poznih večernih urah vrnili v svoj domači kraj.

Učenci so sklepali nova prijateljstva, prav tako pa je bila strokovna ekskurzija odlična priložnost za sodelovanje vseh šol, zato že kujemo nove načrte.

Vesna Perko, učiteljica