Prvošolci smo imeli v tednu otroka veliko dejavnosti, s katerimi smo si polepšali teden. To so bile: sprejem prvošolcev v šolsko skupnost, pohod na Šentjurski hrib, branje starejših prvošolcem v jutranjem krogu, igranje različnih iger za razvoj fine motorike, priprava zdravega zajtrka in obisk Prostovoljnega gasilskega društva Tržišče. Najbolj smo bili veseli, ker smo bili ves teden brez domačih nalog.

 

Sprejem prvošolcev

Takoj v ponedeljek smo imeli slavnostni sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Pri programu so sodelovali učenci 1., 2. in 3. razreda. Lan Trpinc, učenec 9. razreda in hkrati predsednik šolske skupnosti, je prvošolce nagovoril z modrimi besedami, sedmošolec Adam Vodenik je popestril program z igranjem na klavir, vse zbrane je pozdravila in nagovorila tudi naša ravnateljica, gospa Mateja Repovž Lisec. Vsi prvošolci so ob tej priložnosti prejeli posebno priznanje in knjigo. 

Starejši berejo mlajšim

Vsak dan smo pouk začeli s pravljico v jutranjem krogu, ki so nam jo prebirali različni gosti. Najprej je šestošolka Neža Železnik prebrala pravljico o Miški, ki je iskala pogum. Naslednji dan je svetovalna delavka Lucija Umek prebrala pravljico Dom je tam, kjer je srce. Eno jutro pa nam je popestrila tudi gospa Fani Borštnar, babica učenca Filipa, ki je prebrala pravljico Repa velikanka in repo prinesla tudi v šolo, da smo si jo pobliže ogledali.

Pohod

V torek smo se po malici povzpeli na Šentjurski hrib, kjer smo že iskali prve znanilce jeseni.

Zdrav zajtrk

Na četrtkovo jutro smo si prvošolci pripravili zdrav zajtrk iz ovsenih kosmičev, jogurta, medu in različnega sadja, ki smo si ga sami narezali na manjše koščke. Priprava takega obroka je bila zelo zanimiva in z velikim zadovoljstvom smo se na koncu tudi posladkali.

Obisk gasilcev

V petek smo učenci 1. in 2. razreda obiskali gasilce. Gospod Peter Jamšek nam je natančno predstavil njihovo delo, razložil in predstavil vse pripomočke ter opremo, ki jo gasilci uporabljajo pri svojem delu. Povzpeli smo se na gasilski tovornjak, kot vedno pa so nam gasilci pripravili tudi posladek.

Teden je bil zelo prijeten in je prehitro minil. Ni nam uspelo opraviti vsega, kar smo si zadali, zato bomo še en dan v tem tednu namenili igralnemu dnevu. Se že veselimo!

Metka Hočevar, razredničarka