V Celju se je v soboto, 6. 4. 2024, odvijalo prestižno 27. državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov. Navdihujoča skupina Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Tržišče je dosegla izjemen uspeh, prejela je zlato priznanje z odliko.

Na tekmovanju je zbor navdušil tako občinstvo kot tudi strokovno žirijo s svojo izjemno interpretacijo raznolikega programa. Pod vodstvom ravnateljice in hkrati zborovodkinje mag. Mateje Repovž Lisec so se predstavili s slovenskimi ljudskimi in umetnimi skladbami izpod peres odličnih mladih slovenskih skladateljev. Na klavirju jih je spremljal korepetitor Dejan Jakšič.

Zlato priznanje z odliko na državnem tekmovanju je ne le priznanje za trud zborovodkinje, strokovne svetovalke Tatjane Mihelčič in pevcev, ampak tudi dokaz, da so mladi iz Osnovne šole Tržišče med najbolj nadarjenimi v državi.

Čestitke Mladinskemu pevskemu zboru Osnovne šole Tržišče za ponosno zastopanje svoje šole, kraja in celotne pokrajine na državnem nivoju. Dosežek bo zagotovo navdihnil številne mlade talente, da sledijo svojim glasbenim sanjam in si prizadevajo za dosego vrhunskih rezultatov.

                                                                                                       mag. Mateja Repovž Lisec, zborovodkinja

Avtor fotografij: Andreja Ravnak, Mojplanet