CŠOD Cerkno

  1. dan

Pozdravljeni.

Smučarji in smučarke na Cerknem smo se udobno namestili v sobe. Naredili smo že nekaj začetnih zavojev na smučišču, raziskali kraj Cerkno in se seznanili s pravili na smučišču. Večer smo zaključili z družabnimi igrami. Imeli smo se super!

  1. dan

Danes smo po dolgem času spet občutili pravo zimsko vreme. Na smučišču nas je malo zmočil dež, pozneje je začelo snežiti, a nas to ni pregnalo v dolino. Kljub nekoliko slabšim razmeram smo uživali v smučanju in pridobivanju novih smučarskih veščin. Dan se je pestro nadaljeval. Aktivno smo sodelovali v delavnici Trajnostno v 21. stoletje in iskali nove ideje za lepšo prihodnost. Naše možgane smo precej zaposlili s konstrukcijskimi izzivi o gradnji najrazličnejših formacij iz lesenih desk. Zvečer smo spoznali cerkljanske laufarje, njihove kostume in predvsem celoten običaj, ki ga mladi fantje pridno ohranjajo še danes. Dan se je zaključil z razburljivo igro namiznega nogometa.
Tudi danes smo imeli čudovit dan in se že veselimo prihodnjih aktivnosti.

  1. dan

Danes smo tako zelo uživali v čudoviti zimski idili na smučišču, da smo se pozabili fotografirati.  Res je bilo lepo, uživali smo v smuki in se izpopolnjevali v smučanju. Tudi popoldne smo preživeli v naravi, natančneje v gozdu. Zgradili smo si bivake, postavili ognje in izdelali unikatne zastave. Zelo smo uživali ob gradnji iz naravnih materialov. Še več motivacije smo dobili ob pohvali tukajšnjega učitelja, ki je kmalu opazil spretnosti naših učencev. Pohvaljeni so bili za izvirnost, ustvarjalnost in predvsem prizadevnost ob ustvarjanju iz naravnih (gozdnih) materialov. Večer smo zaključili ob ogledu animiranega filma. Za nami je še en prijeten dan.

  1. dan

Tudi danes vremenske razmere na smučišču niso bile na naši strani. Imeli smo meglo in veter, ampak to ni pokvarilo naše volje. Veseli smo, da iz dneva v dan postajamo boljši smučarji in se na smučeh znajdemo tudi v težjih razmerah. Popoldne smo v domu izvajali poskuse z vodo in po skupinah pripravili fotozgodbe. Najbolj pa smo uživali v zabavnem večeru ob glasbi in plesu.

Cerkno bomo zapustili polni lepih vtisov. Hkrati pa se že veselimo, da doma spet objamemo naše najdražje.

Spoštovani starši, obveščamo vas, da prihod v Tržišče načrtujemo med 17. in 17. 30 uro. Bodite pozorni na obvestila, saj vam bomo natančno uro sporočili, ko bomo v Trebnjem.