Tudi na naši šoli smo z različnimi dejavnostmi obeležili vseslovensko akcijo Teden pisanja z roko, ki je potekal med 18. in 22. januarjem. Tema letošnje akcije je bila »Pišem pismo prijatelju«.

Kaj vse smo učenci, učitelji in tudi nekateri starši zapisali z roko, si lahko ogledate v spodnjem filmčku, kjer so zbrani naši prispevki. Hvala vsem sodelujočim!

https://www.youtube.com/watch?v=E3-Hp7_GLMA

V trenutnih razmerah si res ne predstavljamo življenja brez računalnikov in drugih pametnih naprav za digitalno komunikacijo. Pa kljub vsemu smo se v preteklem tednu še toliko bolj potrudili, da smo lepo, čitljivo pisali s pisanimi črkami. Zanimivo namreč je, da ima vsak izmed nas drugačno pisavo. Koristno je tudi spoznanje, da naši možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju s tipkovnico. Tudi informacije, zapisane z roko, se v možganih ohranjajo dlje časa.

V video galeriji boste poleg izdelkov učencev in učiteljev naše šole videli tudi ambasadorje Tedna pisanja z roko 2021. To so dr. Erik Brecelj, kirurg in aktivist, Urša Menart, režiserka in scenaristka in Tadej Pogačar, kolesarski šampion.

Teden pisanja z roko podpira tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Ministrica, dr. Simona Kustec je z roko napisala nagovor.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate promocijski film o pomenu pisanja z roko:

https://www.youtube.com/watch?v=tjaWc7MduXY

Koordinatorica na OŠ Tržišče,
Metka Hočevar

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)