Vrtovi so lahko mali, veliki, klasični, moderni, urbani, podeželski …

Šolski vrtovi so lahko koristen in učinkovit način uporabe šolskega dvorišča in zanimiva učilnica. Z njimi lahko povežemo učence z naravo, ki je glavni vir njihove prehrane, jih naučimo osnov vrtnarjenja in spretnosti ter jim podamo znanje. Predstavljajo interdisciplinarni pristop številnih učnih predmetov: matematike, naravoslovja, umetnosti in športne vzgoje. S šolskimi vrtovi lahko dosežemo več izobraževalnih ciljev, vključno z vzgajanjem učencev odgovornosti do okolja, rastlin in živali, povezanih z vrtom, in tudi na zdrav način življenja.

Kot vsako leto smo tudi v šolskem letu 2021/2022 v okviru programa Ekošole sodelovali pri urejanju in oblikovanju šolskega vrta oz. visoke grede s projektom šolska VRTilnica, za kar smo prejeli od Ekošole tudi priznanje in praktično nagrado – pakete semen Semenarne Ljubljana, ki nam bodo prišli še kako prav v naslednjem šolskem letu.

Iskrene čestitke mentorici projekta šolska VRTilnica, učiteljici Ireni Muzga, in seveda učencem, ki so skrbeli za visoko gredo.

Koordinatorica Ekošole Polona Trebše