Po gostovanju otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Tržišče v Gradcu je bil drugi vikend v juniju namenjen tridnevnemu gostovanju učencev in učenk Konservatorija Johanna-Josepha-Fuxa iz Gradca.

Čeprav je v četrtek, 9. junija, deževalo, smo se veselili našega skupnega druženja. Prijatelje iz Avstrije smo gostoljubno sprejeli in jih popeljali po skrbno urejeni šoli ter jim razkazali šolske prostore. Sledilo je okusno kosilo naših kuharic, v nadaljevanju pa opevanje in priprava na skupni večerni koncert. Šolska telovadnica je bila polna obiskovalcev, nastopajoči pa nestrpni in željni prikaza svoje pevske pripravljenosti, ki so jo lahko neposredno spremljali tudi na spletnem kanalu Youtube. Bučni aplavzi in navdušenje gostov so bili dovolj dober dokaz, da so pevski zbori OŠ Tržišče in Konservatorija Johanna-Josepha-Fuxa opravili svoj nastop z odliko. Zbrane goste je nagovorila gospa ravnateljica, magistrica Mateja Repovž Lisec, ki se je zahvalila gostujočemu zboru in zborovodkinji Zuzani Ronck za uspešno sodelovanje v mednarodnem projektu. Prijetno druženje se je nadaljevalo ob dobrotah, ki so jih pripravile članice Aktiva kmečkih žena Tržišče.

Petkovo dopoldne je bilo za vse učence zborov delovno, saj so pod strokovnim vodstvom mag. Tanje Rupnik, predavateljice na Glasbeni Matici Ljubljana, izpopolnili svojo pevsko nadarjenost. Učenci konservatorija so si popoldne ogledali sevniški grad, nato pa v grajskem parku skupaj z otroškim in mladinskim pevskim zborom OŠ Tržišče ponovno navdušili obiskovalce koncerta in priklicali sončne žarke. Po skupnem pevskem nastopu smo se poslovili drug od drugega in si obljubili, da se naše prijateljske vezi kljub razdalji ne bodo pretrgale.

Izvedba dveh koncertov je bila organizacijsko zahtevna, a s skupnimi močmi smo zaposleni Osnovne šole Tržišče dokazali, da smo kos vsem začrtanim ciljem. Iskreno se zahvaljujemo sponzorjem in vsem tistim, ki so nam na kakršen koli način pomagali pri izvedbi projekta Ljubimo glasbo.

Veseli in ponosni smo, da smo združili slovenski in avstrijski kulturni prostor ter srečo melodij v srcu podelili z drugimi.

OŠ Tržišče