Na šoli spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje, predvsem pa smo veseli samoiniciativnosti učencev, da si med seboj pomagajo na različnih področjih.

Tako je v četrtek, 11. 4. 2024, skupina devetih učencev zbrano prisluhnila Janu Koboldu, učencu 9. razreda, ki je nesebično delil svoje znanje o urejanju videoposnetkov. Predstavil jim je delovanje programa DaVinci Resolve: urejanje oz. rezanje videovsebine, dodajanje prehodov med videoposnetki in zvočnih učinkov, vstavljanje podnapisov itd.

Učenka Ingrid Udovič iz 9. razreda je navedla: »Pri Janovi delavnici mi je bilo všeč, da je to predstavljal učenec in ne učitelj. Naučila sem se urejati videoposnetke v drugem programu. Prav vsak izmed nas je lahko tudi praktično preizkusil t. i. montažo videoposnetka in vstavljanje podnapisov. Jan nam je vse razložil na preprost način. Veselim se nadaljnjega dela.«

Njegova predstavitev je tako navdušila udeležence delavnice, da so že sami predlagali, kaj vse bi se radi še naučili, z zanimanjem pa sva prisluhnili tudi učiteljici.

Vesna Perko, učiteljica