V četrtek, 15. 6. 2023, je bilo za nas posebno popoldne, saj smo se ga učenci 1. triade zelo veselili. Ob 17. uri smo se zbrali na šolskem igrišču, kjer smo spoznali psičko Justi in njeno lastnico Nejo Rojc. Gospa Neja nam je predstavila svojo psičko, ki je pasme hrt in je vključena v skupino Tačke pomagačke. Tako s psičko obiskujeta otroke in starejše v vrtcih, šolah, zdravstvenih domovih in domovih za ostarele, saj je Justi terapevtska psička. Teče 53 km/h, tehta 8 kg in je sivo bele barve. Izvedeli smo, da je njen najljubši prostor sedežna, njena najljubša igrača pa frizbi. Zime ne mara, saj je zelo suha in jo pozimi zebe.

Po srečanju z Justi smo se odpravili v šolske prostore, kjer je potekala bralna urica in smo si kasneje pripravili svoj kotiček za spanje. Nato smo odšli na večerjo, učiteljice so za nas izbrale pico, ki je bila slastna. Sledilo je branje in ustvarjanje, pred spanjem pa smo si ogledali še risanko.

Prijetno je bilo spati v knjižnici s svojimi sošolci. Zjutraj smo se zbudili ob 6.30, se uredili in pozajtrkovali ter pospravili knjižnico, nato pa odhiteli k pouku.

Laura Kovač, 3. r.