V ponedeljek, 15. 4. 2019, smo se učenci tretjega razreda OŠ Tržišče z avtobusom odpeljali na Čatež. Tam smo imeli plavalno šolo, ki je trajala pet dni. Spremljala sta nas učiteljica Mateja in učitelj Roman.

Po prihodu v hotel smo si razdelili sobe in že je bilo na vrsti kopanje. Na bazenu smo bili razdeljeni v dve skupini. Pokazali smo naše plavalno znanje, potem pa smo veliko časa preživeli v vodi. Naš trud je bil poplačan, ko smo se lahko spuščali po različnih toboganih. Ob koncu vsakega dneva smo nagradili naš napredek z različnimi priznanji. Sama sem najprej osvojila delfinčka, nato bronastega in na koncu še srebrnega delfinčka.

Med bivanjem na Čatežu smo si ogledali še indijansko vas, se s splavom peljali preko reke Save, med sprehodom opazovali koze na pašniku in šli na sladoled. Imeli smo zabavni večer s plesom. Za spomin smo bele majice okrasili z našimi podpisi.

Teden bivanja na Čatežu je hitro minil. Bilo je zabavno in veliko novega smo se naučili. V petek pa smo vsi že komaj čakali, da se vrnemo v Tržišče.

Ana Janežič, 3. razred