V četrtek, 9. 2. 2023, se je v telovadnici OŠ Tržišče odvijala kulturna prireditev v počastitev največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Slednja je bila povezana z dobrodelnostjo, saj so se zbirali denarni prispevki za šolski sklad, s katerimi bo šola omogočila svojim učencem dodatne dejavnosti in tako obogatila njihov učni proces ter zagotovila izvedbo večjih projektov. Krajanke in krajani Tržišča so dokazali, da prijaznost resnično ne pozna meja, saj so napolnili šolsko telovadnico, v kateri se je čutila dobra volja.

Na povabilo k sodelovanju so se nesebično in prostovoljno odzvali glasbeniki iz bližnje okolice, ki so s svojimi ubranimi glasovi in melodijami razveselili občinstvo. Na dobrodelnem koncertu so poleg Otroškega in Mladinskega pevskega zbora OŠ Tržišče v sodelovanju z Grigorino Medved na violini, Urošem Polancem na klavirski harmoniki in Dejanom Jakšičem na klavirju nastopili še Osvajalci, Šentjanci, Dolenjskih 5 in Firbci.

Slovenski kulturni praznik smo zaokrožili s hvaležnostjo vsem nastopajočim, sponzorjem, donatorjem, obiskovalcem in obiskovalkam ter staršem, ki na kakršen koli način pripomorejo, da lahko šola raste v prihodnost.

Vesna Perko, učiteljica