Slovenci v februarju praznujemo kulturni praznik, ki je posvečen najpomembnejšemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Na naši osnovni šoli smo kulturno slovesnost, ki je potekala v četrtek, 1. februarja 2024, povezali z dobrodelno noto, saj so se zbirali prostovoljni prispevki za šolski sklad.

Kolektiv Osnovne šole Tržišče se je razveselil, da nas je velikodušno podprlo lokalno podjetje CNC Borštnar, ki nam je podarilo kar 18 tabličnih računalnikov znamke Lenovo. Direktor podjetja g. Marko Borštnar je ob simbolični predaji na slovesni prireditvi dejal, da so se za šolo izjemno velikodušno gesto odločili, ker želijo s svojim dejanjem omogočiti učencem lažje in kakovostnejše izobraževanje. Ker tudi sami v podjetju ves čas vlagajo v tehnologijo, vedo, da je razvijanje veščin na tem področju izjemno pomembno. Simbolično darilo – tablični računalnik – je ob navzočnosti ravnateljice mag. Mateje Repovž Lisec sprejel predstavnik šolske skupnosti Lan Trpinc.

S svojo prisotnostjo nas je počastil tudi župan Občine Sevnica g. Srečko Ocvirk, ki je dejal, da je vesel, da se spodbuja in ohranja pomen slovenske kulture, medtem ko je ravnateljica mag. Mateja Repovž Lisec v pozdravnem nagovoru poudarila pomen medsebojnega sodelovanja tako na šoli kot tudi s celotno skupnostjo.

Na dobrodelnem koncertu so poleg otroškega in mladinskega pevskega zbora ter glasbene pripravnice OŠ Tržišče v sodelovanju z Dejanom Jakšičem na klavirju nastopili še vokalna skupina Veritas, Legende, Cik-Cak kvintet in Vzrock, ki so s svojim igranjem in petjem popestrili četrtkov večer ter navdušili obiskovalcev polno športno dvorano.

https://www.posavskiobzornik.si/kultura/dobrodelni-koncert-%E2%80%99prijaznost-ne-pozna-meja%E2%80%99-102682

Vesna Perko, učiteljica

Foto: Mario Skušek