V četrtek 22. aprila smo na OŠ Tržišče z naravoslovnim dnem obeležili dan Zemlje. Učenci so skozi dejavnosti spoznali pomen ohranjanja in skrbi za čisto okolje. Poleg ogleda posnetkov na temo dneva Zemlje in ohranjanja gozdov so učenci ustvarjali fraktalne risbe in izvajali čistilno akcijo v širšem okolju Tržišča.

Osrednji dogodek pa je bila zasaditev sevniške voščenke, ki je tako dobila svoje mesto tudi pri naši šoli. Na dogodku so bili poleg nastopajočih in predstavnikov šolske skupnosti prisotni tudi g. župan Srečko Ocvirk, predsednica TZOS Anne Marie Culetto in Tanja Urek. Pod mentorstvom Lucije Umek in Mateje Repovž Lisec so učenci pripravili kratek kulturni program, ki je v času, v kakršnem smo, pomenil pravi balzam za vse udeležence. Nato pa sta učenki Ajda Jamšek in Lana  Gačnik v spremstvu g. župana, predsednice TZOS in ravnateljice OŠ Tržišče posadili sadiko voščenke. Tokratno sadiko je doniralo Sadjarstvo Blanca.

Veseli smo, da bo odslej ta avtohtona jablana stala tudi ob naši šoli in ob tem se iskreno zahvaljujem občini Sevnica z g. Srečkom Ocvirkom na čelu, TZOS in Annemarie Culetto, sodelavcem in sodelavkam za pripravo prireditve in učencem za sodelovanje.

Zvonka Mrgole, OŠ Tržišče