V torek, 24. 1. 2023, je v šolski knjižnici potekala že tretja bralna čajanka, ki smo jo tematsko povezali z aktualno razstavo na šoli z naslovom Ana Frank – življenje za sedanjost. Kot medgeneracijsko pomešana skupina smo v uvodu razmišljali o pojmovanju dnevnika in pomenu zapisovanja svojih misli vanj. Pri tem smo odkrili, da je pisanje lastnih misli in občutij v dnevnik še vedno priljubljeno.

S pozornim poslušanjem glasnega branja vseh nas udeležencev smo skušali občutiti takratne Anine občutke. Predvsem najmlajši so jo občudovali, ker je preživela veliko časa v mali sobi. V nadaljevanju smo se pogovorili o dekličinem načinu pisanja in razglabljali o njenem morebitnem načinu pisateljevanja, če bi preživela vse grozote.

Ob koncu bralne čajanke smo udeleženci strnili svoje misli na list iz dnevnika in tako obeležili pomembnost pisanja z roko. Mislili smo tiho in pisali počasi, kar je tudi glavna misel projekta, ki ga promovira Društvo Radi pišemo z roko.

Čas je prehitro minil, prijetno kramljanje, poslušanje in branje smo zaključili s slastnimi domačimi piškoti izpod rok ene izmed udeleženk.

Vesna Perko, učiteljica