Vsako leto na šoli OŠ Tržišče prirejamo dobrodelni koncert ob slovenskem kulturnem prazniku, letos pa se je odvijal v torek, 6. 2. 2018.

Predstavil se je združeni mladinski pevski zbor OŠ Blanca, OŠ Boštanj in OŠ Tržišče, ki je zapel ob spremljavi Simfoničnega in pihalnega orkestra Glasbene šole Sevnica pod vodstvom dirigenta Francija Lipovška. Mladi pevci iz osnovnih šol smo namreč junija lani sodelovali na vseslovenski prireditvi Zborovski BUM v Mariboru, kjer smo zapeli ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Prišlo je do pobude, da bi del repertoarja, ki je temeljil na operni tematiki tujih in domačih skladateljev, predstavili tudi domačemu občinstvu. Za orkestrsko spremljavo smo se zbori obrnili na domačo glasbeno šolo.

Nastop je popestril Otroški pevski zbor Osnovne šole Tržišče, ki ga vodi mag. Mateja Repovž Lisec, na klavirju pa jih je spremljal korepetitor Dejan Jakšič. Predstavila se je odlična in obetavna solistka Sara Praznik pod mentorstvom mag. Martine Prevejšek. Koncert je povezovala ga. Irena Klukej.

Prispevke, zbrane v okviru tega dobrodelnega koncerta, bomo namenili v šolski sklad za sofinanciranje plavalnega in smučarskega tečaja.

Eva Flajs, Eva Grozde in Saša Rantah, 9. razred