Voda – naš dragoceni vir življenja.

Je nenadomestljiva naravna dobrina, ki nam je popolnoma samoumevna, saj jo imamo vsakodnevno v neomejenih količinah.

Ali ste kdaj pomislili, da bi nam te naravne danosti lahko nekoč zmanjkalo?

Si predstavljate, kakšno bi bilo naše življenje brez vode, saj ima v širšem pogledu veliko pomenov –  predstavlja življenje, življenjski prostor, enakost, energijo, industrijo, urbanizacijo, hrano …

Z namenom raziskovanja pomena vode, vrednosti in pomena rek, smo se z učenkama udeležili mednarodnega natečaja »POSTANI DONAVSKI UMETNIK 2020«, ki ga skupaj organizirata Globalno partnerstvo za vodo za Srednjo in Vzhodno Evropo (GWP CEE) in Mednarodna komisija za zaščito reke Donave (ICPDR).

Naše raziskovanje se je zaradi nastale pandemije čez noč preneslo iz šolskih klopi v domače okolje.

A kljub temu sta učenki 8. razreda Žana Bartolj in Ajda Jamšek vztrajali in posneli video Danes za lepši jutri (»Today for a better tomorrow«).

Video je bil izbran na nacionalni ravni in poslan v oceno mednarodni žiriji, kjer so sodelovali izdelki učencev iz 13 držav.

Video posnetek je bil izbran za zmagovalnega v okviru kategorije COVID, saj smo bili primorani delati na drugačen način kot preostali tekmovalci natečaja.

Dosežka smo se zelo razveselili in smo nanj ponosni. Zahvala za dosežek gre tudi naši nacionalni koordinatorki gospe Martini Zupan.

Video posnetek si lahko ogledate na spletni strani šole.

Mentorica: Tjaša Hribar Brce

 

Povezava do rezultatov

Video posnetek si oglejte tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=d0gfYoTP7_k&ab_channel=IrenaKlukej